Chef Fumi

Een geweldige sushi chef heeft een geweldig verhaal. De persoonlijkheid en kennis van chef Fumi zorgen ervoor dat zelfs niet-sushi-liefhebbers nog lang over sushi napraten!

 

fumi2x

Chef Fumi Atsumi is geboren en getogen in Japan. Meerbepaald in Hamamatsu, een kuststad tussen Osaka en Tokio. Omringd door bergen, rivieren en de zee was de waaier aan verse seizoensingrediënten nooit ver te zoeken. Spelend in de keuken van het familierestaurant kwam Fumi al vroeg in aanraking met de rijke variëteit van seizoensgebonden vis, vlees, groenten en fruit. De passie voor het koken van kwaliteitsvolle gerechten werd haar met de paplepel ingegeven. Dat ze nu haar passie voor de traditionele Japanse keuken kan delen, geeft haar veel energie.

Fumi is deskundige in haar vak, want ze behaalde in 2016 haar Sushi School Diploma aan de Tokyo Sushi Academy. Daar leerde ze alle vaardigheden en technieken om sushi volgens de traditionele Japanse cultuur te bereiden. In 2019 kreeg ze zelfs nog een exclusief certificaat uitgereikt in aanwezigheid van de Japanse ambassadeur.

Het geheim van écht goede sushi volgens Fumi? De kwaliteit van de rijst: hoe verser, hoe beter!